top of page
  • Foto van schrijverMilou

6 Nazorg tips voor Henna Brows

Het is eindelijk zo ver, je hebt net een prachtige henna behandeling gehad voor je wenkbrauwen. Je bent dolgelukkig met het resultaat en wilt er natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Maar hoe kun je ervoor zorgen dat je het langste plezier hebt van je wenkbrauwen na een henna behandeling? Hier zijn 6 nazorg tips voor henna brows, om ervoor te zorgen dat je wenkbrauwen er zo lang mogelijk perfect uitzien.

Tip 1 - Vermijd de eerste 48 uur water.


Het is belangrijk om je wenkbrauwen de eerste twee dagen na de henna behandeling droog te houden. Dit betekent dat je geen zwembad of sauna mag bezoeken. Water kan ervoor zorgen dat de henna sneller vervaagt, dus vermijd dit zo veel mogelijk.


Tip 2 - Breng de eerste 24 uur geen make-up aan op je wenkbrauwen.


Je wenkbrauwen hebben na de henna behandeling tijd nodig om te zetten. Het aanbrengen van make-up kan de henna vroegtijdig laten vervagen. Geef je wenkbrauwen dus de nodige rust en vermijd make-up op je wenkbrauwen gedurende de eerste dag.


Tip 3 - Raak je wenkbrauwen niet te veel aan.


Het constant aanraken van je wenkbrauwen kan ervoor zorgen dat de henna sneller vervaagt. Probeer dus zo min mogelijk aan je wenkbrauwen te zitten.


Tip 4 - Na het douchen, dep je wenkbrauwen droog, niet wrijven!


Als je je gezicht wast of onder de douche staat, is het belangrijk om je wenkbrauwen voorzichtig droog te deppen met een handdoek. Wrijven kan de henna van je wenkbrauwen verwijderen, wat je natuurlijk wilt voorkomen.


Tip 5 - Probeer de zon te vermijden.


Zonlicht kan ervoor zorgen dat de henna sneller vervaagt. Zorg er dus voor dat je je wenkbrauwen tijdens zonnige dagen goed beschermt door bijvoorbeeld een hoed te dragen of zonnebrandcrème aan te brengen. Daarnaast is het ook verstandig om geen gebruik te maken van de zonnebank, omdat dit hetzelfde effect kan hebben op de henna.


Tip 6 - Gebruik geen scrubgel of gezichtspeeling.


Het is belangrijk om je wenkbrauwen tijdens de eerste dagen na de henna behandeling met rust te laten. Het gebruik van scrubgels of gezichtspeeling kan ervoor zorgen dat de henna sneller vervaagt. Vermijd daarom het gebruik van deze producten op en rondom je wenkbrauwen.


Door deze zes tips in acht te nemen, kun je ervoor zorgen dat je het langste plezier hebt van je wenkbrauwen na een henna behandeling. Vergeet niet dat iedereen anders is en dat het resultaat en de duurzaamheid van je wenkbrauwen kunnen variëren. Blijf de juiste stappen volgen en geniet zo lang mogelijk van je prachtige wenkbrauwen!32 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page